Για διαφθορά κατηγορείται ο Εισαγγελέας που «αυτοκτόνησε» τον Κων. Κατσίφα!

on .

ZYGARIA 6 1 2019

• Ποινική δίωξη κατά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυρόκαστρου, Γιουλιάν Τσάφκα, που είχε καταλήξει στο... συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε, άσκησε η Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς «SPAK» στην Αλβανία.
Σύμφωνα με το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Top Channel», o Εισαγγελέας της «SPAK» Ντριτάν Πρένσι, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Τσάφκα για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό».
Η υπόθεση αφορά στον χρηματισμό του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα, μέσω δικηγόρου που εκπροσωπεί πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για «καταπάτηση κανόνων οδικής συμπεριφοράς» και για «ενέργειες που αποσκοπούν στην απόκρυψη της αλήθειας».
Το ρεπορτάζ του «Top Channel» αναφέρει πως ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το 2019 και μέσω του χρηματισμού προσπαθούσε να απεμπλακεί από τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τσάφκα έλαβε μέσω του δικηγόρου του κατηγορούμενου το ποσό των 3.000 ευρώ εκ των οποίων τα μισά προοριζόταν για τον ίδιο και το υπόλοιπο ποσό για τον Δικαστή της υπόθεσης με σκοπό την παύση της ποινικής δίωξης ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.
Η υπόθεση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 922 και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Εθνικού Γραφείου Ερευνών της Αλβανίας «BKH». Για την ίδια υπόθεση επίσης διώκονται ακόμη δύο άτομα.