Δεν… γλίτωσε ούτε το αθλητικό τραπέζι στην περιοχή Κιάφας!

on .

TRAPEZI KIAFA

• Στο στόχαστρο βανδάλων έχουν μπει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πάρκα, παιδικές χαρές, σχολεία και αθλητικά κέντρα του Δήμου Ιωαννιτών, με τους δημότες να πληρώνουν τελικά από την τσέπη τους τις ζημιές που εκείνοι προκαλούν.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο ειδικά στα Γιάννενα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, γεγονός που πρέπει να προκαλέσει τον προβληματισμό των τοπικών Αρχών.
Άλλο ένα κρούσμα βανδαλισμού έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη όταν άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη νύχτα, κατέστρεψαν το «τραπέζι» πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων που είχε τοποθετήσει ο Δήμος στο αθλητικό κέντρο της Κιάφας.

Η αντίδραση του Δήμου
Την είδηση του βανδαλισμού έκανε γνωστή ο Δήμος Ιωαννιτών, εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη «για την ενέργεια αγνώστων που έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει από μικρούς και μεγάλους ένα όμορφο χώρο άθλησης και παιχνιδιού». Παράλληλα, τονίζει πως αδυνατεί να κατανοήσει την πράξη αυτή όπως και πολλούς άλλους βανδαλισμούς που σημειώνονται σε πάρκα και παιδικές χαρές.
Ο Δήμος καταλήγει στην ανακοίνωσή του επισημαίνοντας την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων ειδικά τις νυχτερινές ώρες, ενώ παράλληλα απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους πολίτες κάνοντας έκκληση για προστασία των δημόσιων χώρων, όπως και όλων των υπαίθριων αθλητικών χώρων που δημιουργήθηκαν με κόπο και με χρήματα των πολιτών τους τελευταίους μήνες. «Ο σεβασμός σε ό,τι μας περιβάλλει είναι στοιχείο πολιτισμού», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ