Ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα για τα ορθοπεδικά χειρουργεία του ΠΓΝΙ

on .

ORTHPEDIKO MHXANHMA

• Με χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ που συστάθηκε από τους Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προμηθεύτηκε ένα mini ακτινοσκοπικό μηχάνημα (mini C-ARM) για ορθοπεδική χειρουργική χρήση.
Το εν λόγω C-ARM - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- αποτελεί μοναδική καινοτομία στην ορθοπεδική χειρουργική καθότι πρόκειται για μια εντελώς καινούργια τεχνολογική προσέγγιση στην χειρουργική των άκρων, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά αναμένεται να αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα ορθοπεδικά χειρουργεία του ΠΓΝΙ.
Συγκεκριμένα, οι τεχνολογικές καινοτομίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά: καλύτερη ποιότητα ακτινοσκοπικής εικόνας με μικρότερη δόση ακτινοβολίας για ασθενή και χειρουργό, εργονομία, ευελιξία, άνεση χρήσης εντός χειρουργικής αίθουσας κλπ.
Το ψηφιακό mini C-ARM ορθοπεδικής, ανήκει στον Αμερικανικό κατασκευαστικό οίκο HOLOGIC τύπος InSightFD και η προμήθειά του κόστισε 50.000,00 €.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για την προσφορά της και να την συγχαίρει για το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και αισθήματος αλληλεγγύης που επιδεικνύει με την σημαντική αυτή δωρεά προς τους πολίτες του τόπου μας.