Κακούργημα η κατοχή βόμβας μολότωφ

on .

DIKASTHRIO

• Σε κακούργημα μετατρέπεται η παρασκευή, προμήθεια και κατοχή μολότοφ με τον Νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με τη ρύθμιση αυτή, μεταβάλλεται το άρθρο 272 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στις εμπρηστικές και εκρηκτικές ύλες, καθώς κακούργημα θεωρείται η κατοχή μολότοφ στη διάρκεια πορειών ή δημόσιας συνάθροισης, ανεξάρτητα αν ο δράστης διαπράττει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Αυτό σημαίνει ότι προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν βάζουμε στο ζύγι κακουργηματικές πράξεις και ειδεχθή εγκλήματα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας», επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αυτή τη φορά από το βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείται το νομοσχέδιο.
Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη αντιδρά στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αυταρχικές αντιδημοκρατικές λογικές, ο κ. Τσιάρας την κατηγόρησε ότι περιορίζεται να ασκεί κριτική για ελάχιστες διατάξεις με τις οποίες διαφωνεί, χωρίς ωστόσο να καταθέτει καμία συγκεκριμένη πρόταση.
«Ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι ένα συνεκτικό εκσυγχρονισμένο νομικό πλαίσιο που έχει στόχο να αντιμετωπίσει προηγούμενες αστοχίες και να λύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του», ανέφερε ο κ Τσιάρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.