Η Βουλή ενισχύει το Π.Γ.Ν.Ι. με νέα χειρουργικά τραπέζια!

on .

XEIROYRGIKO TRAPEZI

• Μία κρίσιμη μάχη δίνουν γενικότερα αλλά ιδίως στις μέρες μας, με την έξαρση της πανδημίας, τα Νοσοκομεία της Ηπείρου προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε αυξημένο αριθμό ασθενών.
Στη μάχη αυτή κάθε «όπλο» είναι απαραίτητο και η οποιαδήποτε ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όχι μόνο με προσωπικό, αλλά και με τεχνολογικό εξοπλισμό συμβάλει στη στήριξή τους. Είναι λοιπόν πολύτιμη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μεγαλύτερο στην ευρύτερη περιοχή, η δωρεά που του έκανε η Βουλή, ανταποκρινόμενη σε πρόταση του Γιαννιώτη Προέδρου της Κώστα Τασούλα και έπειτα από απόφαση του συνόλου των κομμάτων της.

Ενίσχυση χειρουργείων
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκε με την παραλαβή τους, η προμήθεια δύο υπερσύγχρονων χειρουργικών τραπεζιών για Ορθοπεδική και Πλαστική - Γενική Χειρουργική χρήση αντιστοίχως για το Π.Γ.Ν.Ι..
Τα εν λόγω τραπέζια αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των αντίστοιχων χειρουργικών ειδικοτήτων και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένο και εντελώς απαξιωμένο τεχνολογικά υπάρχων εξοπλισμό. Κάπως έτσι, η σημαντική αυτή δωρεά θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Κορυφαίας τεχνολογίας
Τα νέα χειρουργικά τραπέζια ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν από τον Γερμανικό οίκο TRUMPF - τύπος TRUSYSTEM PST 300 και η προμήθειά τους από την Βουλή κόστισε 85.000 ευρώ. Η κάθε χειρουργική τράπεζα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες σύγχρονες τεχνολογίες (εξαιρετική ανθεκτικότητα λόγω κατασκευής από ειδικά κράματα υλικών, αντοχή σε βάρος μέχρι 400 κιλά, αξεσουάρ από ανθρακονήματα, μεγάλο εύρος κινήσεων κλπ.), επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης.

Ευχαριστίες Π.Γ.Ν.Ι.
Με χθεσινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. εκφράζει και δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες της στον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα και στη Βουλή των Ελλήνων συνολικά, που, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «ανταποκρίθηκε μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής σε αίτημα του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί σύντομα και με απόλυτη επιτυχία η σημαντική αυτή δωρεά για τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου».