«Κέντρο για το Παιδί» στη θέση του παλιού Ασύλου Ανιάτων

on .

KENTRO GIA TO PAIDI

• Ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την περιοχή μας οδεύει προς την φάση της υλοποίησης. Ο λόγος για την δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου για το Παιδί, στις εγκαταστάσεις του παλιού Ασύλου Ανιάτων.
Χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο (;) χρονοδιάγραμμα, κάνοντας λόγο για τεράστια προσπάθεια προκειμένου να απεμπλακεί η συγκεκριμένη παρέμβαση και να φτάσει σήμερα στη φάση της υλοποίησης.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος ανέφερε ότι «στο επόμενο διάστημα ένας χώρος εγκαταλειμμένος και αποκομμένος από την γειτονιά θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής».

Η μελέτη
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην μελέτη, στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους – αίθουσες - γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.
Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.
Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.