Στα έργα Στρατηγικής Σημασίας οι νέες φυλακές Ιωαννίνων!

on .

FYLAKH PORTA

• Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη μεταστέγαση των φυλακών Σταυρακίου από τον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων σε έκταση που έχει παραχωρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Κόντσικα. Συγκεκριμένα η μεταστέγασή τους εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.
Η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την ένταξη συνολικά 19 μεταρρυθμίσεων και έργων στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Επίσης όρισε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ως φορέα ωρίμασης, διενέργειας του διαγωνισμού και παρακολούθησης της εκτέλεσης των συμβάσεων των έργων αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι για τη μεταφορά των φυλακών είχε υπογραφεί τον περασμένο Απρίλιο προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η έκταση που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών για την κατασκευή νέου Καταστήματος Κράτησης είναι 100 στρέμματα και υπολογίζεται ότι θα είναι δυναμικότητας 600 κρατουμένων.