Μετέφεραν από τραπεζικό λογαριασμό 2.000 ευρώ!

on .

LAPTOP

• Τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο μια γυναίκα έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι η χρεωστική της κάρτα είχε απενεργοποιηθεί για λόγους αναβάθμισης των διαδικτυακών μέτρων ασφαλείας.
Το μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επανενεργοποιηθεί η κάρτα και αφού ακολούθησε τη διαδικασία διαπίστωσε ότι εν αγνοία της είχε πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον.
Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνεται στους πολίτες:
• Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.
• Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links)
•Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.
Πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (www.cyberalert.gr)

Συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανήλικου…
Στην Άρτα συνελήφθη μια γυναίκα που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα, ανήλικος, την εποπτεία του οποίου έχει η κατηγορούμενη, επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα από ταμείο καταστήματος και λίγο αργότερα έκλεψε τσαντάκι ημεδαπού από εργασιακό χώρο, που περιείχε χρηματικό ποσό 85 ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις, ο ανήλικος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Α.Τ. Άρτας και οδηγήθηκε στο Τμήμα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Μαχαίρια και χειροπέδες στην κατοχή ανηλίκου…
Στην Πρέβεζα συνελήφθη ανήλικος που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια στρατιωτικού τύπου και ζευγάρι μεταλλικών χειροπέδων.