Αλεξ. Τζάλλας και Χρ. Στύλιος στους κορυφαίους του κόσμου

on .

TZALLAS STYLIOS EREYNHTES

• Αξιόλογους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, οι οποίοι υπηρετούν σε διάφορους κλάδους, διαθέτει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις τάξεις του.
Αυτό αποδεικνύεται σε τακτά διαστήματα, μέσα από αξιολογήσεις που μετρούν την απήχηση του έργου τους σε διεθνές επίπεδο και τις αναφορές που γίνονται σ’ αυτό από άλλους επιστήμονες.
Τελευταία διάκριση απέσπασαν δύο μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα, ο επίκ. καθηγητής Αλέξανδρος Τζάλλας και ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, οι οποίοι βρέθηκαν στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως σύμφωνα με τον έγκριτο επιστημονικό οίκο «Elsevier».
Έργο με απήχηση
Οι καθηγητές του ανώτατου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου εντάχθηκαν βάσει της απήχησης του ερευνητικού τους έργου στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετούν στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Η ερευνητική συμβολή τους αφορά τους επιστημονικούς τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της Ιατρικής Πληροφορικής.
Την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς δημοσίευσε πρόσφατα μία διακεκριμένη ομάδα επιστημόνων που προέρχονται από το Stanford University, το New Mexico και από τον εκδοτικό οίκο «Elsevier» (Baas J, Boyack K, Ioannidis JPA).
Πόλος έρευνας
Η λίστα αυτή κατάταξης ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου σε περισσότερους από 6.800.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η συγκεκριμένη κατάταξη χρησιμοποιεί αναφορές από το Scopus, τη διεθνή επιστημονική βάση δεδομένων, και παρουσιάζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και κατά τη διάρκεια του ενός έτους (2020). Όπως επισημαίνει το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε χθεσινή του ανακοίνωση, «η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα, η οποία πραγματοποιείται στο τμήμα, και η οποία μαζί με την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και την εκτεταμένη συμβολή στην τοπική κοινωνία, το αναδεικνύουν σε ένα από τους σημαντικούς πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της περιοχής».