Απόπειρα ανθρωποκτονίας η επίθεση με βιτριόλι κατά των μητροπολιτών

on .

DIKASTHRIO

• Συμπληρωματική απολογία για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο έδωσε στην ανακρίτρια ο υπό καθαίρεση – και προφυλακισμένος- ιερέας για την υπόθεση που αφορά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος Μητροπολιτών (μεταξύ των οποίων οι Άρτης Ιγνάτιος και Κονίτσης Ανδρέας) τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην 24η ανακρίτρια ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αντικρούει την εις βάρος του κατηγορία.
Η αρμόδια ανακρίτρια οδηγήθηκε στην απόφαση για αναβάθμιση της κατηγορίας μετά τις καταθέσεις των Μητροπολιτών, που φέρονται να ανέφεραν ότι ο δράστης στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια τους ακολούθησε ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν. Επιπλέον, βάρυναν στην απόφαση της δικαστικής λειτουργού τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος ήταν βιτριόλι.
Η ανακρίτρια σημειώνει ότι από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει πως ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%. Έτσι, η ανακρίτρια συμπεραίνει ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.