Ανησυχητική διασπορά και στα σχολεία της Ηπείρου!

on .

SXOLEIO TAKSH MASKES

Χωρίς μεγάλα προβλήματα κύλησε μέχρι σήμερα η σχολική χρονιά για την Ήπειρο, αφού, παρά τα διάσπαρτα κρούσματα σε σχολικές μονάδες τόσο στα Γιάννενα όσο και στις υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, δεν έκλεισαν τμήματα.
Εξάλλου, για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται να νοσήσει το 50% των μαθητών, πράγμα μάλλον δύσκολο!
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, με την έκρηξη κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, παρατηρείται αύξηση αντίστοιχα και στα σχολεία, με εκείνα του Νομού Ιωαννίνων να καταγράφουν τους περισσότερους νοσούντες μαθητές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Epiruspost.gr», χθες απουσίαζαν από τα σχολεία της Περιφέρειας συνολικά 170 μαθητές, ενώ τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού ανέρχονται σε 34. Όπως εξάλλου επιβεβαιώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η τάση που καταγράφεται είναι αυξητική, όπως είναι και στην κοινότητα αυτό το διάστημα. Γεγονός που, αν μη τι άλλο, κρούει τον «κώδωνα» για τις σχολικές μονάδες.
Στο Πανεπιστήμιο
Όσον αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε τοπικό επίπεδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απολύτως ελεγχόμενη είναι η επιδημιολογική εικόνα κι αυτό χάρη στο γεγονός ότι είναι υψηλό το ποσοστό φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει εμβολιαστεί.
Πάντως, οι έλεγχοι δεν σταματούν. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) στην είσοδο του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η προσέλευση του προσωπικού θα γίνεται ελεύθερα. Όσοι προσέρχονται, καλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.