Ανοιχτά τα εμπορικά αύριο στα Γιάννενα!

on .

AGORA POYTETSH XEIMONAS

 Σε μία περίοδο δύσκολη, λόγω των απανωτών ανατιμήσεων στα καύσιμα, τις πρώτες ύλες, τις μεταφορές και κατ’ επέκταση το σύνολο σχεδόν των καταναλωτικών αγαθών έπεσαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες έκαναν πρεμιέρα και στα Γιάννενα την περασμένη Δευτέρα.
Προσδοκία των εμπόρων η αναθέρμανση του τζίρου τους μέσω προσφορών, οι οποίες πάντως αφορούν σε επιλεγμένα είδη στα καταστήματα και δεν είναι αντίστοιχες εκείνων που συναντά κανείς στις κλασικές εκπτώσεις. Ωστόσο, στη Γιαννιώτικη αγορά η κίνηση είναι εμφανώς αυξημένη τις τελευταίες ημέρες!
Ανοιχτά αύριο
Όπως είθισται, αύριο, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ με ωράριο από 11.00 μέχρι 18.00. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Κυριακές και Black Friday
Όπως έχει οριστεί, τρεις Κυριακές έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για την αυριανή και για τις Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου.
Εκτός από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, θεσμός έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στα Γιάννενα η λεγόμενη Black Friday. Πρόκειται για την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου που φέτος θα «πέσει» στις 26 του μήνα, κατά την οποία τα εμπορικά συνηθίζουν να κάνουν μεγάλες προσφορές από τις οποίες σπεύδουν να επωφεληθούν οι καταναλωτές. Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.
Με νέα μέτρα...
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Υγείας, βάσει των οποίων, μεταξύ άλλων, η πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test.
Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, αναβαθμίζονται και οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και για τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και του ελέγχου ταυτοπροσωπίας. Ειδικότερα, για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία και εκκλησίες.