Υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα και ξενοδοχείο 5* στην παραλίμνιο!

on .

YDATODROMIO

• Την γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου αναμένουν δυο πολύ σημαντικές επενδύσεις που θα δώσουν σημαντική υπεραξία στα Γιάννενα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Ο λόγος για την λειτουργία υδατοδρομίου στην Λίμνη Παμβώτιδα και η ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλίμνια περιοχή.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (10 π.μ.), μεταξύ των οκτώ θεμάτων στην ημερήσια διάταξη,

συμπεριλαμβάνεται η γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η ): «Δημιουργία υδατοδρομίου Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα (υφιστάμενες χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων), εντός της λίμνης Παμβώτιδας, έμπροσθεν του οικισμού Περάματος, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Και ξενοδοχείο στο Βοτανικό
Η άλλη πολύ σημαντική επένδυση που αφορά τα Γιάννενα και που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την το τουριστικό προϊόν της περιοχής, είναι η ίδρυση νέου ξενοδοχείου. Η Επιτροπή λοιπόν θα κληθεί γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 6η & 1η,α/α 2): «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών στην εκτός σχεδίου περιοχή «Βοτανικός» (θέση: ΜΠΟΓΙΑΝΝΗ), Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ ΞΤΟΕ Α.Ε.».

Άλλα θέματα
Άλλα έργα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη αφορούν γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφική μονάδα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, επέκταση ιχθυογεννητικού σταθμού και επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων στη Θεσπρωτία, Φωτοβολταϊκό Σταθμό και εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας στην Άρτα και υδρομάστευση πηγής στα Θεοδώριανα Κεντρικών Τζουμέρκων.