«Βροχή» οι παραβάσεις των οδηγών και τον Οκτώβριο

on .

TROXONOMOI KLHSH ELEGXOS

• Μείωση των σοβαρών τροχαίων (με νεκρούς και τραυματίες) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 σημειώθηκε τον Οκτώβριο στους δρόμους της Ηπείρου. Κατά τα άλλα εξακολουθεί ένας μεγάλος αριθμός οδηγών να κινείται επικίνδυνα στους δρόμους, είτε τρέχοντας υπερβολικά, είτε υποπτίτοντας σε άλλες σοβαρές παραβάσεις, όπως είναι η μη χρήση ζώνης ή κράνους, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση κινητού τηλεφώνου. Συνολικά οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανήλθαν σε 7.104.
Αναλυτικότερα έγιναν 6 τροχαία (9 το 2020) με συνολικό απολογισμό 1 νεκρό (3 το 2020) και 6 τραυματίες (8 πέρυσι). Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση χωρίς σύνεση.
Οι παραβάσεις με τους μεγαλύτερους αριθμούς είναι οι εξής: Υπερβολική ταχύτητα 1.662, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 235, μη χρήση κράνους 226, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης 90, χρήση κινητού 78, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 55, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 18. Επίσης βεβαιώθηκαν 294 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 41 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 767 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.