Το Υπ. Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτήσει δράσεις για την ασθένεια των πλατάνων

on .

Amyras Ntakaletsis

• Η ασθένεια των πλατάνων, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και οι μονάδες βιορευστών στο Λύγγο του Δήμου Δωδώνης ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε χθες με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Συγκεκριμένα ο κ. Ντακαλέτσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση που έχει λάβει στο Δήμο του η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων. Ο Υφυπουργός- σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης- δήλωσε πως θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης της ασθένειας και αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, εκεί όπου δέντρα απομακρύνονται.
Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), του διάδοχου δηλαδή σχήματος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Συζητήθηκε ακόμα η πορεία εκπόνησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία θα καθορίσει και τη μελλοντική διασπορά των ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, με τον κ. Αμυρά να διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και οι προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου.
Τέλος, ως προς τις Μονάδες βιορευστών στο Λύγγο, ο Υφυπουργός- σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου- εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην εξέταση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από το Δήμο Δωδώνης κατά των θετικών Αποφάσεων Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων.