Διαδικτυακή έκθεση για αρωματικά φυτά!

on .

AROMATIKA FYTA 1

• Συνεχίζεται από πλευράς του Δήμου Ζίτσας η προσπάθεια για ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή ευθύνης του. Δραστηριότητα που ενδείκνυται εδαφολογικά και εκτιμάται ότι μέσω αυτής μπορούν να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να διοργανώσει τριήμερη διαδικτυακή έκθεση και σήμερα, Τετάρτη, ώρα 8 μ.μ., θα διεξαγάγει διαδικτυακή τοπική συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση των παραγωγών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σχετικά με τη διαδικτυακή έκθεση που ετοιμάζει και το πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Ενημέρωση παραγωγών
Τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» που αντλεί κονδύλια από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 20.
Στη σημερινή δεύτερη τοπική συνάντηση ενημέρωσης οι παραγωγοί θα λάβουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικτυακής έκθεσης του Δήμου Ζίτσας, καθώς και για το πώς θα γίνει η προώθηση των προϊόντων τους μέσω αυτής. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τα στελέχη των εταίρων αλλά και από τον κ. Αλέξανδρο Τασίνα ο οποίος θα τους αναλύσει διεξοδικά πώς θα γίνει η διαφήμισή τους μέσω των διαδικτυακών περιπτέρων της έκθεσης.

Υποστήριξη συνεταιρισμών
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, της δημιουργίας νέων συνεταιριστικών και συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες όπως τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.
Ειδικότερα, επιδιώκεται η ανάπτυξη της Κοινωνικής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί η Κοινωνική Οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ευνοϊκό περιβάλλον για την συνεργασία των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, διευκολύνοντας έτσι τη διανομή των αγροτικών προϊόντων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού παρουσία στο χώρο του Branding και της Σήμανσης.

Τι περιλαμβάνει
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία συνεργατικών ή συνεταιριστικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα, καινοτόμα σχέδια προώθησης και Marketing, αναλυτικοί οδηγοί με προδιαγραφές καλλιέργειας, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας αναφορικά με νέες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, προώθηση της συνεργασίας των παραγωγών με δίκτυα καταναλωτών, δράσεις πληροφόρησης, δικτύωσης, συμβουλευτικής, προώθησης και εκπαίδευσης. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ενός Ελληνο-Ιταλικού Επιστημονικού Κέντρου για τoν συνεργατισμό στον αγροτικό τομέα. Στο πλαίσιο του έργου, το Κέντρο αυτό, θα παρέχει καθημερινή υποστήριξη, με εξειδικευμένους επιστήμονες, στους αγρότες των περιοχών παρέμβασης.
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τον Δήμο Ζίτσας ως επικεφαλής εταίρο, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την Κοινωνία Τριών Τρίτων ΑΜΚΕ, ΤΟΝ Δήμο Torre Santa Susanna της Ιταλίας και τη Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών Απουλίας – CIA Apulia.
***
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.: 26510 62819 ή να στέλνουν μηνύματα στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παράλληλα, εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέσω του υπερσυνδέσμου: https://docs.google.com/forms/d/1ZhujiihhD7fbipOCEknHhRgc7v2t2LBWtNcNdSDniLY/edit.