Έως 8 Νοεμβρίου η εγγραφή στα δημόσια αγροτικά ΙΕΚ

on .

plateia

• Έως 8 Νοεμβρίου θα συνεχισθούν οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2021- 2022, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στην Ήπειρο με το νέο καθεστώς θα λειτουργήσει στα Γιάννενα το ΔΙΕΚ γαλακτοκομίας- τυροκομίας, δίνοντας στους αποφοίτους του δίπλωμα επαγγελματία, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κλάδο που ήδη ανθεί στη χώρα μας και έχει εξαιρετικές προοπτικές.
Η παραγωγή γάλακτος και τυριού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας σημειώνει ρεκόρ στις εξαγωγές τυριών, καθώς και στην κατά κεφαλήν κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων. Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος μέσα από την υψηλού επιπέδου κατάρτιση πάνω στις σύγχρονες τάσεις παραγωγής και επεξεργασίας γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων, θα μπορούν να απασχοληθούν στην παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου και μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντα αυτού. Στην αγορά εργασίας μόνο το 10% των εργαζομένων που ασχολείται με το επάγγελμα έχουν εκπαιδευτεί σε τεχνικά σχολεία, ενώ το 90% έχουν εμπειρική ειδίκευση. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ο απόφοιτος, έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:
-βιομηχανίες γάλακτος
- τυροκομεία
- μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)
-συνεταιρισμούς
- κτηνοτροφικές μονάδες
- ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου
- ως ελεύθερος επαγγελματίας
Έξι Δημόσια ΙΕΚ
Το έτος κατάρτισης 2021-2022 εκτός από τα Γιάννενα, θα λειτουργήσουν άλλα πέντε Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω ειδικότητες:
- Μεσσαράς Ηρακλείου: Τεχνικός Θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη.
- Νεμέας Κορίνθου: Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας.
-Λάρισας: Τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και Διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων.
- Αμαρουσίου Αττικής: Τεχνικός τεχνολογικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος.
- Καλαμπάκας Τρικάλων: Τεχνικός ξυλογλυπτικής και εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές.
Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα και συγκεκριμένα: 4 εξάμηνα θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης κι ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: www.elgo.gr