Ανήλικοι βανδάλισαν σχολείο στα Γιάννενα!

on .

SXOLEIO LOYKETO

• Προβληματισμό προκαλεί το κρούσμα βανδαλισμού που σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα στα Γιάννενα. Δεν είναι αυτό καθεαυτό το γεγονός, αλλά το ότι δράστες ήταν ανήλικοι, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο που είναι πλέον αντιμέτωποι με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας.
Οι βανδαλισμοί με δράστες παιδιά δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα Γιάννενα και γενικά στην επαρχία κι εδώ είναι που πρέπει να εστιάσουν οι αρμόδιες Αρχές. Θα πρέπει να εξετάσουν το υπόβαθρο της συγκεκριμένης πράξης και να δουν τι ήταν αυτό που οδήγησε ανήλικους να προξενήσουν ζημιές σε σχολείο. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη προσοχή από τη Δικαιοσύνη.

Δεν ήταν του σχολείου
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΑΣ, οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν στα Γιάννενα από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Α.Τ. Ιωαννίνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο νεαροί προκάλεσαν μαζί με άλλα άτομα φθορές στην πόρτα εισόδου σχολικού συγκροτήματος σπάζοντας τα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Έκλεψε κινητό
Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα για κλοπή κινητού που έγινε μέσα σε κατάστημα στα Γιάννενα. Όπως προέκυψε, ο δράστης αφαίρεσε το κινητό του ιδιοκτήτη του καταστήματος αξίας 1.550 ευρώ χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης το κλεμμένο τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Άφαντα τα εργαλεία
Εξάλλου, για κλοπή κατηγορείται ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων τα οποία είχε αρπάξει από πυλωτή κατοικίας στην πόλη μας. Τα εργαλεία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.