Μητέρα με κορωνοϊό γέννησε με φυσιολογικό τοκετό!

on .

GIATROI MAIEYTIKH MASKES

 Με φυσιολογικό τοκετό και όχι με καισαρική τομή, όπως είναι η συνήθης πρακτική για εγκύους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό γέννησε 28χρονη μητέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η νεαρή γυναίκα, ήταν στο στάδιο της τελειόμηνης κύησης και είχε εισαχθεί στη Μονάδα Λοιμωδών για Covid 19, όπου παρακολουθούνταν καθημερινά μετά από απόφαση της Επίκουρης καθηγήτριας – Λοιμωξιολόγου Ειρήνης Χρηστάκη και του Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας Καθηγητή Μηνά Πασχόπουλο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα σημεία έναρξης του τοκετού εμφανίστηκαν με τη ρήξη των υμένων την περασμένη Τρίτη και το ιατρικό τημ, που αποτελούνταν από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β΄ Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος, αποφάσισαν να διεκπεραιωθεί ο τοκετός διά της φυσιολογικής οδού, έχοντας ως προτεραιότητα «το καλώς έχειν της μητέρας και του εμβρύου».
Λίγες ώρες αργότερα η 28χρονη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι το οποίο παραμένει υπό παρακολούθηση στη Μονάδα Νεογνών, ενώ και η ίδια νοσηλεύεται στην Μαιευτική Α΄ σε άριστη κατάσταση.