Να συνεχίσει ως τριθέσιο το Δημοτ. Σχολείο Πραμάντων

on .

sxoleio pramanta

• Την επανεξέταση της απόφασης για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων και τη συνέχιση της λειτουργίας του ως τριθέσιο ζητά ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία απευθύνει και στους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει, το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων διαθέτει την ίδια δύναμη μαθητών με πέρυσι και ο αριθμός των μαθητών οριακά δεν καλύπτει το όριο, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι.
«Προκειμένου να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ένα σχολείο περισσοτέρων θέσεων στην έδρα του Δήμου μας, προς όφελος των μαθητών, έκλεισαν ήδη τρία Δημοτικά Σχολεία μικρότερων χωριών. Των Χριστών παλαιότερα και της Πλατανούσας και του Ματσουκίου προσφάτως…
»…Τα Πράμαντα είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου (65 χλμ.) από την πρωτεύουσα του Νομού Ιωαννίνων, οι μαθητές δεν έχουν άλλη δυνατότητα να αναπληρώσουν ό,τι ένα υποβαθμισμένο σχολείο δεν μπορεί να τους προσφέρει, και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ι. Σεντελές.
Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων
Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων και στον λειτουργικό υποβιβασμό σχολείων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε 45 ημέρες, μετά την έναρξη των σχολείων, να διαταράξει με απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, την εκπαιδευτική διαδικασία, καλώντας τους διευθυντές εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων σχολείων, προκειμένου να καλύψει τον μεγάλο αριθμό κενών που υπάρχουν…».
Παράλληλα αναφέρει ότι το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων «ένα δημόσιο σχολείο με μαθητές μεταφερόμενους από την Κηπίνα, το Ματσούκι, την Πλάκα και τους Κτιστάδες καλείται να αναπροσαρμόσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα…».
Η Μ. Τζούφη
Στο μεταξύ, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή της και να ενημερώσει άμεσα τη Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, υπονομεύει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και των νέων οικογενειών που ζητούν ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους».