16 φορείς των Ιωαννίνων λένε ΝΑΙ σε κάλεσμα για διήμερο αιμοδοσίας!

on .

AIMODOSIA 1

• Η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα οδήγησε για μια ακόμη φορά τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων και την δραστήρια εθελοντική ομάδα των Paguristas να προγραμματίσουν ένα νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, με την ελπίδα ότι οι Γιαννιώτες θα ανταποκριθούν σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος, που τόσο ανάγκη έχουν συνεχώς τα Νοσοκομεία.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

16 φορείς
Στο κάλεσμά τους, 16 φορείς και οργανώσεις των Ιωαννίνων ανταποκρίθηκαν θετικά και όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν:
- Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου «Ζωοδόχος Πηγή»
- Δίκτυο Νέων Ηπείρου
- Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
- Ποδηλάτες της Τετάρτης
- Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
- Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου
- Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας
- Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής
- Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων
- Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων
- Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων
- Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης»
- Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων
- Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.)
- Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων
- Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.

Και ενημέρωση…
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

Και Λαμπαδηδρομία
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της αιμοδοσίας, πραγματοποιείται η 19η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος (Ποδηλατική), με την συμμετοχή της ποδηλατικής ομάδας «Ποδηλάτες της Τετάρτης», του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ποδηλατικής Ομάδας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο (όπου πραγματοποιείται και η 20η Πανηπειρωτική Έκθεση) στις 12:30 μ.μ. και η τελετή αφής στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα • Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες • Γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας • Γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών • Γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία», τονίζουν οι διοργανωτές.