Μετά από 3 χρόνια ανακάλυψαν «αυτοκτονία» του Κ. Κατσίφα!

on .

KATSIFAS 8 12 2019

• Πόρισμα - πρόκληση για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα εξέδωσε η Εισαγγελία Αργυροκάστρου η οποία χρειάστηκε τρία (!) χρόνια ερευνών για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης αυτοκτόνησε!
Με τον τρόπο αυτό η Αλβανία επιχειρεί να κλείσει μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην πολιτική κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Συγκεκριμένα το πόρισμα υποστηρίζει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από δυνάμεις της RENEA, εκδοχή που ούτε καν είχαν υπαινιχθεί τότε οι Αλβανικές Αρχές.
Οι συγγενείς του θύματος ζητούν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τις Ειδικές Δυνάμεις RENEA, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στη συνέχεια να πεθάνει.
Σημειώνεται πάντως πως η οικογένεια του θύματος έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση των ισχυρισμών της εισαγγελίας.
Όπως αναφερόταν στην έκθεση, οι κάλυκες που βρέθηκαν κοντά στο σώμα του, προέρχονται από το καλάσνικοφ που είχε μαζί του και όχι από τα όπλα των αστυνομικών.
Μάλιστα επειδή το θύμα έφερε δυο τραύματα, ένα στο σαγόνι κι ένα στο στήθος, οι εισαγγελικές αρχές υποστήριξαν πως ο Κατσίφας έκανε την αυτοκτονία του να μοιάζει με δολοφονία, αφού όπως αναφέρεται το πρώτο χτύπημα στο σαγόνι ήταν ξώφαλτσο, η δεύτερη βολή ήταν η μοιραία.
Η οικογένεια και οι φίλοι είχαν καταγγείλει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα «στημένης ενέργειας» από την αλβανική αστυνομία. Λένε μάλιστα ότι ο θάνατός του μπορεί να ήταν «εκτέλεση», καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ίσως ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.
«Πάνω [στο βουνό] βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός», κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» είχε υποστηρίξει ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.
Να σημειωθεί ότι τη σορό του Έλληνα ομογενή είχε εξετάσει ο τότε ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος είχε δηλώσει, ότι: «Τόσα χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο. Πέθανε ευτυχισμένος. Η αίσθησή μου είναι ότι άνοιξε τα χέρια και είπε “Σκοτώστε με”».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος είχε δηλώσει πως ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε την σορό του 35χρονου ομογενή για 5 λεπτά, διαπιστώνοντας ότι έχουν χαθεί στοιχεία καθώς το πτώμα είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν συρραφεί.