Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών

on .

SYLLALHTHRIO EKPAIDEYTIKOI 11 10 21

• Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή 24ωρη απεργία με βασικό αίτημα την απόσυρση των διατάξεων για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Αποτέλεσμα ήταν αρκετά σχολεία να υπολειτουργήσουν.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές με το μέτρο της αξιολόγησης τα σχολεία ενδέχεται αυτά να κατηγοριοποιηθούν σε «καλά» και «κακά» και εκφράζουν φόβους ότι ορισμένα θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.
Να σημειωθεί ότι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της άρνησης των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση. Χθες οι απεργοί εκπαιδευτικοί μετά τη συγκέντρωσή τους μπροστά από το κτίριο της Ζωσιμαίας πραγματοποίησαν πορεία, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, ως και φοιτητές.

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ
Τη χθεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της η βουλευτής και Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για κενά στην Ειδική Αγωγή, υποστήριξε ότι «η αξιολόγηση προετοιμάζει το έδαφος για κυρώσεις και απολύσεις, ενώ δεν έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης». Την χαρακτήρισε μάλιστα «ψευδεπίγραφη» που «αποτελεί το κρίσιμο βήμα για το διαχωρισμό, την υποχρηματοδότηση και το κλείσιμο των σχολείων».

Η ΕΛΜΕ
Η ΕΛΜΕ ν. Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της το Σάββατο, αναφέρεται σε ελλείψεις που υπάρχουν πανελλαδικά στα σχολεία, τις οποίες εκτιμά σε 6.000.
Επίσης υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει πληροφορίες για «κύμα συμπτύξεων τμημάτων» σε διάφορα σχολεία της πόλης, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών σε 27 και 28, για να μη προσλάβουν καθηγητές, όπως υποστηρίζει με στόχο να φαίνονται τα κενά.
Μαζικούς διορισμούς καθηγητών ζητά και η συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΑΚ Ιωαννίνων, η οποία «χαιρετίζει» τη χθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία του κόσμου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιτίθεται στην Υπουργό Παιδείας, για την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη.