Μόνο τα Γιάννενα καταγράφουν πολλά κρούσματα στην Ήπειρο!

on .

KORONOIOS TEST 2

• Κρίσιμο θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα το επόμενο δεκαπενθήμερο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα από την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.
Την ίδια ώρα, προβληματισμός υπάρχει και για τους χαμηλούς ρυθμούς της εμβολιαστικής διαδικασίας.
59 κρούσματα
Όσον αφορά τα κρούσματα, στα Γιάννενα ο αριθμός τους εξακολουθεί να κυμαίνεται σε υψηλά σχετικά επίπεδα, ενώ σχεδόν μηδενίστηκαν στους άλλους Νομούς της Ηπείρου. Ο ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε 59 κρούσματα στην Ήπειρο εκ των οποίων τα 54 καταγράφηκαν στα Γιάννενα (29 το Σάββατο και 25 χθες). Στην Θεσπρωτία 3 και από ένα στην Άρτα και στην Πρέβεζα.
Πανελλαδικά
Σε πανελλαδικό επίπεδο το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν 3.555 κρούσματα (2.197 το Σάββατο και 1.358), ενώ μέσα σε 48 ώρες 66 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού (36 το Σάββατο και 30 χθες). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 289 (86.79%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.21%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 179 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.
Οι εμβολιασμοί…
Την ίδια ώρα με ρυθμούς χελώνας κινείται η εμβολιαστική διαδικασία, ενώ χθες άνοιξε η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού τα άτομα άνω των 50 ετών και οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα. Η τρίτη δόση γίνεται μετά τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer. Κάθε εβδομάδα θα ανανεώνεται η λίστα, προκειμένου να προστίθενται οι δικαιούχοι που συμπληρώνουν έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.
Όσον αφορά την πορεία του εμβολιασμού στην Ήπειρο, η Πρέβεζα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό (το 64,41% των μονίμων κατοίκων έχει πλήρως εμβολιαστεί).
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 59,45%, στην Π.Ε. Άρτας 57,22%, ενώ ουραγός εξακολουθεί να είναι η Π.Ε. Ιωαννίνων με ποσοστό μόλις 51,76%.
29 παραβάσεις
Στο μεταξύ, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μόνο το Σάββατο βεβαιώθηκαν συνολικά 29 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 23 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ (7 Γιάννενα, 9 Άρτα, 5 Θεσπρωτία και 2 Πρέβεζα).
Επίσης βεβαιώθηκαν και έξι παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα:
- Πέντε πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων.
- Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για 15 ημέρες για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.