Απορριμματοφόρο άδειαζε χθες απόβλητα δίπλα στην Εγνατία (κοντά στην Τύρια)

on .

NTAKALETSHS XRHSTOS TATSHS KATAGGELIA

 Σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά τη ρύπανση του περιβάλλοντος προχώρησε χθες ο Δήμος Δωδώνης, με τον δήμαρχο Χρ. Ντακαλέτση να μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Τύριας για να καταθέσει μήνυση.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζητά την ποινική δίωξη παντός υπεύθυνου, καθώς χθες το πρωί του καταγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πολυγύρου κ. Αντώνη Τάσση, ότι απορριμματοφόρο όχημα εταιρίας που μεταφέρει σκουπίδια προς το εργοστάσιο ΑΣΑ του Ελευθεροχωρίου, είχε σταματήσει παραπλεύρως του δρόμου, στην έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Αγίας Αναστασίας και στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Τυριάς και ο οδηγός του οχήματος απέρριπτε μέσω αγωγού από το απορριμματοφόρο του, υγρά απόβλητα (στραγγίδια) στην τάφρο απορροής ομβρίων!
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος μέσω της συγκεκριμένης τάφρου και σε συνέχεια, μέσω παρακείμενου ρέματος, τελικός αποδέκτης των λυμάτων είναι ο ποταμός Καλαμάς. Νοτιότερα του ρέματος υπάρχουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που χρησιμοποιούν το νερό για το πότισμα ζώων, με μεγάλο κίνδυνο για τα ζώα όσο βέβαια και για τη δημόσια υγεία.
Το ανησυχητικό είναι ότι όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ρύπανση του περιβάλλοντος στα όρια του Δήμου Δωδώνης, με το συγκεκριμένο τρόπο, ωστόσο χθες ο Πρόεδρος του Πολυγύρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Ο Δήμος Δωδώνης απευθύνθηκε ήδη στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφέρειας Ηπείρου, για να δρομολογηθεί άμεσα η απαιτούμενη αυτοψία, ενώ μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου που συνεργάζεται με το Δήμο Δωδώνης, ελήφθη και δείγμα για την ανάλυση των λυμάτων που απορρίφθηκαν χθες.