Αρκετά τα προβλήματα από τα χθεσινά πρωτοβρόχια

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

• Μικρά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα χθεσινά πρωτοβρόχια και τις καταιγίδες που κατά διαστήματα και κατά περιοχές εκδηλώθηκαν. Το πιο αισθητό πρόβλημα ήταν η διακοπή ηλεκτροδότησης για μια περίπου ώρα μεγάλου τμήματος της πόλης από την Περιφέρεια και προς την οδό Βηλαρά.

Από τη διακοπή προκλήθηκαν εγκλωβισμοί ατόμων σε ασανσέρ και χρειάστηκαν επεμβάσεις της Πυροσβεστικής. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και σε αρκετά χωριά των Ιωαννίνων.
Κατά τ’ άλλα οι συνήθεις καταπτώσεις, καθιζήσεις και κατολισθήσεις έγιναν στο ορεινό δίκτυο Ιωαννίνων και Άρτας κυρίως, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ από την Περιφέρεια ο δρόμος προς Τζουμέρκα στη θέση «Μαυρολάγκαδο», όπου εκτελούνται έργα για λόγους ασφαλείας, θα μείνει κλειστός μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα φαινόμενα πάντως χθες ήταν ήπια σε σχέση με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που στάλθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Αν και τα ύψη βροχόπτωσης ήταν υψηλά, το γεγονός ότι η διάρκεια της βροχής ήταν πολύωρη δεν προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες βράδυ το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέχρι τις 6 το απόγευμα η μέγιστη βροχόπτωση σε χιλιοστά ήταν στις εξής περιοχές: Κέρκυρα 127, Θεοδώριανα 125, Δερβίζιανα 113, Δωδώνη 96, Τύρια 92, Κλειδωνιά 92, Αγία Κυριακή 90, Ιωάννινα 87.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα αναμένεται και σήμερα, ενώ βροχερός θα είναι ο καιρός και το επόμενο διήμερο. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται πάντως να σημειώσει άλλη αξιόλογη μεταβολή.