Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Ηπείρου η εμπλοκή της στη διαχείριση των απορριμμάτων

on .

aporimatoforo

• Η Περιφέρεια Ηπείρου απάντησε εκ νέου στην περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους νέους ισχυρισμούς που διατύπωσε για το ζήτημα των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Όπως αναφέρει της έχει χορηγήσει όλα τα έγγραφα που είχε ζητήσει, αλλά παρά ταύτα επιμένει στη δική της θεωρία. Επαναλαμβάνει ότι έχει κληθεί ο ΦΟΣΔΑ εγγράφως από το Μάιο του 2020 να εκκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, που είναι προϋπόθεση για την παράδοσή τους, είτε με δικό του προσωπικό, είτε με λειτουργό, ενώ για το ΣΜΑ Πρέβεζας εξηγεί ότι δεν καμία σχέση με το κατασκευαστικό έργο, παρά μόνο με την προμήθεια του εξοπλισμού.
Απαντά επίσης και σε όσους υποστήριξαν τις τελευταίες ημέρες ότι κακώς παρεμβαίνει η Περιφέρεια στα ζητήματα που έχουν σχέση με τα απορρίμματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο (η) συντάκτης της ανακοίνωσης και ορισμένοι άλλοι που εκφράζουν πολύ εύκολα και απλοϊκά τη γνώμη τους για πολύ εξειδικευμένα θέματα, παραπληροφορούν ισχυριζόμενοι ότι η Περιφέρεια παρεμβαίνει «αυτόκλητα» στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεών της που απορρέουν από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τους Φορείς Διαχείρισης, τους δήμους δηλαδή, οι οποίοι και της ανέθεσαν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο σε ό,τι την αφορά το έφερε εις πέρας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι αυτόκλητοι (ή μήπως όχι;) για τους οποίους όλα είναι «παζάρια», ώρα είναι να εξηγήσουν αυτοί με τίνος τις απόψεις συντάσσονται και για ποιο λόγο άραγε».