«Μίνι χιονοδρομικό» θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

on .

THEMATIKO PARKO

• Ένα «μίνι χιονοδρομικό», θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.
Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 1.792.183,98 ευρώ, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Το υποέργο περιλαμβάνει μία τουριστική/ψυχαγωγική πρόταση με διαμόρφωση του κατάντη χώρου του ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή «Ίσιωμα» Πραμάντων, έκτασης 5 στρεμμάτων περίπου, όπου θα δημιουργηθούν μια μικρή πίστα χιονοδρομίας, κατάλληλη για αρχάριους χιονοδρόμους όλων των ηλικιών, καθώς και δύο πίστες για σαμπρέλες (tubing). Στις χαμηλότερες θέσεις του χώρου θα εγκατασταθεί καρουζέλ ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει εύκολη εκμάθηση χιονοδρομίας για αρχάριους.
Στο ίδιο υποέργο περιλαμβάνονται και ψηφιακές δράσεις για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές δήλωσε ότι με το έργο δίνονται «επιπλέον επιλογές αναψυχής στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν των Τζουμέρκων. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και το αποδεικνύουμε και με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».