Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους Μεγαλόπολης

on .

KONITSA

• Πραγματοποιήθηκε από τη Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Πολιτιστικό Εργαστήρι της Αθλητικής Ένωσης Κόνιτσας η πρώτη δράση συγκέντρωσης και αποστολής τροφίμων, τροφών οικόσιτων ζώων, ρούχων, κλινοσκεπασμάτων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, για την ανακούφιση πυροπλήκτων πολιτών.
Δεκάδες απλοί πολίτες, προσέφεραν ότι μπορούσαν σε ανθρώπους πού έχουν μπροστά τους έναν τιτάνιο αγώνα, αρχικά για να σταθούν στα πόδια τους, και στη συνέχεια να δουν την ζωή τους να συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι δυο φορείς πού οργάνωσαν τη συγκέντρωση των ειδών, αποφάσισαν την αποστολή τους στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αφού πρόκειται για μια περιοχή ορεινή και δυσπρόσιτη και ως εκ τούτου η όποια βοήθεια είναι άκρως απαραίτητη. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος ήταν αφ’ ενός τα παιδιά και οι εθελοντές του Πολιτιστικού Εργαστηρίου της Α.Ε. Κόνιτσας και αφετέρου η Μεταφορική Ηπείρου Χαμπέζης Κωνσταντίνος & Σια Ο.Ε., που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κόνιτσα και τα Γιάννενα μέχρι την Μεγαλόπολη.