Τώρα τους έπιασε ο... πόνος για τα προβλήματα στη ΔΕΥΑΙ;

on .

DEYAI SHMA PORTA 6 11 19

• Κι όμως, η ΔΕΥΑΙ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων) είναι μία... προβληματική δημοτική επιχείρηση. Μία επιχείρηση που, πρόσφερε και προσφέρει έργο αντιστρόφως ανάλογο των κονδυλίων τα οποία απορροφά για να λειτουργεί.
Αυτό που τόσα χρόνια το ξέρουμε και το λέμε όλοι, το παραδέχθηκαν πλέον και οι υπάλληλοί της μέσω χθεσινής ανακοίνωσης του Σωματείου Προσωπικού ΔΕΥΑΙ. Σ’ αυτή κάνουν λόγο για προβληματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, για απώλειες χρημάτων στη διαχείριση προϊόντων του βιολογικού καθαρισμού όπως η λυματολάσπη και το βιοαέριο που θα μπορούσαν αντίθετα να αποδίδουν σημαντικά έσοδα, για πεπαλαιωμένες υποδομές που οδηγούν σε σπατάλη νερού, για άνιση τιμολογιακή πολιτική στις διάφορες περιοχές του Δήμου, για παλιό μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, για απουσία νέων προσλήψεων...
Και το ερώτημα είναι: Tώρα τους έπιασε ο πόνος για τα προβλήματα της επιχείρησης; Αυτά σήμερα προέκυψαν; Και γιατί δεν τα κατήγγειλαν εδώ και χρόνια;
Η απάντηση είναι απλή. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν... βολεμένοι στους υψηλούς μισθούς τους και αυτό προφανώς τους αρκούσε. Τώρα που η Διοίκηση της επιχείρησης αναγκάζεται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για εναρμόνιση των αποδοχών τους με το ενιαίο μισθολόγιο και καλούνται να επιστρέψουν μεγάλα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από το 2012 – 13 μέχρι σήμερα, τώρα ξαφνικά... θυμήθηκαν σε τι επιχείρηση εργάζονται!
Εξαπολύουν «μύδρους» λοιπόν κατά των διοικούντων λες και οι ίδιοι δεν αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος. Όχι λόγω μισθών, αλλά επειδή ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να παρέμβουν προς τη Διοίκηση οργανωμένα ζητώντας να αντιμετωπιστούν παθογένειες όπως αυτές που αναφέρουν στη χθεσινή τους ανακοίνωση.
Τώρα κάνουν λόγο για... λαϊκισμούς και προσπάθεια να στρέψουν τους δημότες κατά των εργαζομένων. Προφανώς αγνοούν ότι οι Γιαννιώτες τα έχουν συνολικά με τη ΔΕΥΑΙ για όλα εκείνα που αναφέρουν οι ίδιοι και για πολλά άλλα ακόμα. Η ΔΕΥΑΙ όμως δεν είναι μόνο η ταμπέλα και η εκάστοτε διοίκηση, αλλά κυρίως οι υπάλληλοί της, από τα διευθυντικά στελέχη ως τον τελευταίο εργάτη!