Χάθηκαν... χρόνος και χρήμα στην ανάπλαση της Πλατείας!

on .

SYNTRIBANI PLATEIAS STEGNO

• Πανηγυρικές διαστάσεις επιχείρησε να δώσει η Δημοτική Αρχή στην πρόσφατη ανακοίνωση του αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για ένταξη του έργου ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Ιωαννίνων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» απ’ το οποίο θα αντληθούν τα συνολικά 5,2 εκατ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του.
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης του Θωμά Μπέγκα που ως Δημοτική Αρχή είχε προκηρύξει και ολοκληρώσει τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της Πλατείας, σκοντάφτοντας όμως στην κριτική της σημερινής Δημοτ. Αρχής, η οποία τελικά «υιοθέτησε» το έργο. Ωστόσο, αυτό έφτασε να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίησή του.

Αιχμηρή ανακοίνωση
Σε ανακοίνωσή της η «Ενότητα Πολιτών» εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή για τους πανηγυρισμούς συνιστώντας... λίγη σεμνότητα!
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά σχετικά με τις περιπέτειες στις οποίες έχει υποβληθεί η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας:
«Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Ιωαννίνων, αναρωτιόμαστε από πού αντλεί η Δημοτική Αρχή το δικαίωμα να πανηγυρίζει την ώρα που έχει σταματήσει το χρόνο της εξελικτικής πορείας του Δήμου για δύο τουλάχιστον χρόνια, έχει απαξιώσει ολοκληρωμένες διαδικασίες για σημαντικά έργα στον τόπο, τον έχει στερήσει από πολύτιμα ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ και δεν χρησιμοποίησε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία («Αντώνης Τρίτσης») για την χρηματοδότηση και υλοποίηση νέων έργων;
Γιατί στην μακροσκελή της ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό Εσωτερικών υπήρξε αρκετός χώρος για πανηγυρισμούς. Δεν βρέθηκε όμως ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για την ευθύνη απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου της ανάπλασης της πλατείας, το οποίο «πολέμησε» τόσο προεκλογικά όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Αλήθεια, ποιον νομίζει ο κ. Δήμαρχος ότι μπορεί να ξεγελάσει όταν πανηγυρίζει την απώλεια χρόνου και χρήματος για ένα τόσο εμβληματικό έργο; Δυστυχώς, ούτε και τώρα υπάρχει εκ μέρους του κ. Ελισάφ καμία διάθεση για απολογία για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι λανθασμένες πολιτικές του επιλογές και τα οποία πληρώνει ο τόπος».