Και αεροπορικό τουρισμό αναπτύσσουν τα Γιάννενα

on .

aerodromio

• Στον χάρτη του αεροπορικού τουρισμού έχουν μπει τα Γιάννενα, με τους τοπικούς φορείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε κάθε δράση που πραγματοποιείται και μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια της περιοχής μας, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό. Το γεγονός λοιπόν ότι τα Γιάννενα αποτελούν σταθμό του European Cirrus Rally 2021 που συνδιοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, είναι από μόνο του πολύ σημαντικό.
Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματά τους. Οι χώρες προέλευσης των αεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από τη κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία - Σλοβακία - Βουλγαρία – Ελλάδα – Μαυροβούνιο – Σλοβενία – Γερμανία. Η εκδήλωση μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Βασικός σταθμός τα Γιάννενα
Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών Cirrus SR22T G6, τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού. Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπου αναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Γεώργιο Δριτσάκο.
Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς το διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για δυο ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.