Να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για το παλιό Δημοτικό του Κουτσελιού

on .

koytselio

• Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού και Αιμοδοτικού Συλλόγου Κουτσελιού ζητάει να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση και να ξεκινήσει από την ανάδοχο εταιρεία η αναπαλαίωση του κτιρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού Ιωαννίνων, το οποίο προορίζεται να γίνει μουσείο φυσικής ιστορίας στις δυο αίθουσες στο ισόγειο και χώρος πολιτιστικών χρήσεων στον όροφο.
Στη σχετική επιστολή, ο κ. Δρόσος ανέφερε αρχικά πώς στα δυο χρόνια της Δημοτικής Αρχής Ελισάφ δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο για την Τοπική Κοινότητα Κουτσελιού αλλά έπειτα από ενοχλήσεις και διαμαρτυρίες του Προέδρου της Κοινότητας Σωκράτη Ντόβα και του ιδίου, έγινε η δημοπράτηση του σχολείου. Ωστόσο, επισημαίνει πώς παρά το γεγονός ότι πέρασαν πάνω από δυο μήνες που από την κατοχύρωση του διαγωνισμού αναδείχτηκε η ανάδοχος εταιρεία, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου προειδοποιεί τον Δήμαρχο πώς εάν δεν υπογράψει τη σύμβαση εντός Σεπτεμβρίου θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει άλλη μορφή αγώνα για την υπογραφή της και αναρωτιέται εάν περιμένει να έρθει ο Οκτώβριος εξαντλώντας όλα τα περιθώρια του χρονοδιαγράμματος ή το κάνει για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Τέλος, τονίζει πώς ο ίδιος σαν πρόεδρος του Συλλόγου διακατέχεται από ευαισθησία για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού και δεν θέλει να μείνει στις «καλένδες» το συγκεκριμένο κτίριο.