Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας για ένα τριήμερο στα Γιάννενα

on .

METEOROLOGIA

• H Μετεωρολογία, η κλιματική αλλαγή και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικής Φυσικής (COMECAP) που θα λάβει χώρα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Du Lac».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, και το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας που διοργανώνεται στον Ελληνικό χώρο κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου και μεταπτυχιακούς φοιτητές, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η προαγωγή της θεωρίας και η ανάπτυξη εργαλείων για την αντιμετώπιση σημαντικών επιστημονικών προβλημάτων που βρίσκονται στην καρδιά των παραπάνω φαινομένων. Στο πλαίσιο των εργασιών του, θα συζητηθούν οι αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα, στο περιοχικό κλίμα της Μεσογείου αλλά και της Ελλάδας ειδικότερα, η ανάπτυξη των κατάλληλων μοντέλων για τη μελέτη αυτών, η βελτίωση της βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης πρόγνωσης του καιρού, η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία κτλ.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Αριστείδης Μπαρτζώκας.
*Η δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία είναι αυστηρά ελεγχόμενη και είναι εφικτή μόνο με προ-εγγραφή. H προσέλευση στο συνεδριακό χώρο χωρίς προεγγραφή και παραλαβή προσωπικού bar code δεν επιτρέπεται. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται και ζωντανά δίνοντας βήμα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.comecap2021.gr.