Αναπροσαρμόζονται οι μισθοί των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ

on .

DEYAI SHMA 13 3 2019

• Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία οι μισθοί των εργαζομένων θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που επέβαλλαν οι μνημονιακοί νόμοι. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, με το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ να τονίζει ότι η απόφαση δεσμεύει τη Διοίκηση, η οποία δεν έχει άλλη επιλογή από την περιφρούρηση της νομιμότητας.
Το Εφετείο Ιωαννίνων, ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο και πρέπει να ισχύουν και για αυτούς οι αποφάσεις που είχαν εφαρμοστεί για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ίδιας κατηγορίας.
Το νέο ζήτημα που προκύπτει είναι με την επιστροφή των επιπλέον χρημάτων που έχουν εισπραχθεί από τους εργαζόμενους, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει αυτή αχρεωστήτως.
Η Διοίκηση, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαρτζώκας, θα εξετάσει τρόπους για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι δεν υπάρχει διένεξη και αντιπαράθεση όταν μιλάμε για την εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης, ενώ η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ζήτησε να της γνωστοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να γίνει ειδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι το κεντρικό ζητούμενο για την ΔΕΥΑΙ είναι να επέλθει ειρήνευση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. «Οι δικαστικές διενέξεις θα πρέπει να σταματήσουν με καλή διάθεση και από τους εργαζόμενους και από την διοίκηση», τόνισε ο κ. Γκόντας.