Σε τροχιά υλοποίησης ο μεγάλος δακτύλιος

on .

DAKTYLIOS KOMBOS BOGIANOY

• Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του λεγόμενου μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων, δηλαδή του οδικού άξονα που θα συνδέσει τον κόμβο στη Λεωφόρο Βογιάννου με το Πανηπειρωτικό Στάδιο έγινε χθες.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στην κατακύρωση της σύμβασης, εξέλιξη που ήρθε μετά την ακύρωση των προδικαστικών προσφυγών που είχαν γίνει. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Έργο 24,7 εκατ. ευρώ
Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης είναι ένα σημαντικό έργο, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποφόρτισή της. Έχει προϋπολογισμό 24,7 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ενταγμένος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». Γνώρισε δε αρκετές περιπέτειες τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες καθυστέρησαν την υλοποίησή του.
Ο οδικός άξονας ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο. Έχει συνολικό μήκος 4.360 μέτρα. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της κεντρικής αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών. Σε όλο το μήκος της οδού, επί της κεντρικής νησίδας, των παράπλευρων νησίδων και στους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους προβλέπεται φύτευση. Το έργο περιλαμβάνει επίσης παρεμβάσεις αποστράγγισης καθώς και εργασίες μεταφοράς των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ. Τέλος κατά μήκος της οδού προβλέπεται η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού με Σύστημα Τηλεδιαχείρισης.

Απαραίτητη υποδομή
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών στο λεκανοπέδιο. Η ολοκλήρωσή του θα δώσει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κεντρικού άξονα της εισόδου της πόλης και της Λεωφόρου Δωδώνης.
«Ο μεγάλος δακτύλιος σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου και τα υπόλοιπα έργα που δρομολογούνται, όπως οι κόμβοι, απαντούν όχι μόνο στα σημερινά προβλήματα αλλά και σε αυτά των επόμενων ετών. Συμπληρώνουν τις απαραίτητες υποδομές της πόλης και αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους το έργο του μεγάλου δακτυλίου θα έχει περάσει στην φάση της κατασκευής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ