Δεν υπάρχει σχέδιο για το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου

on .

PALIO PANEPISTHMIO DOMPOLH 8 2 17

• Μετά τη λήψη της τελικής απόφασης από την ΕΤΑΔ θα κινηθεί ο Δήμος Ιωαννιτών για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου. Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, όπως την ανέπτυξε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ, ο οποίος είπε ότι μετά την παραλαβή της απόφασης θα γίνει διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση στο Σώμα.
«Η παραχώρηση του παλιού πανεπιστημίου ολοκληρώθηκε. Υπήρξε καθοριστική η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και ως εκ τούτου τον ευχαρίστησα. Επίσης βοήθησαν σημαντικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός, ο συμπατριώτης μας πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Μπέζας και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα» ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.
«Για την αξιοποίηση του χώρου - συνέχισε- δεν χωρούν μικροψυχίες. Το κτίριο θα ανήκει στους πολίτες και όχι στον δήμαρχο ή την δημοτική αρχή. Όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Περιμένουμε το τελικό κείμενο της απόφασης το οποίο θα συζητήσουμε με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και στη συνέχεια θα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε ο Δήμαρχος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί πλέον ο φάκελος για το ΚΕΠΑΒΙ ο οποίος θα είναι στη διάθεση όλων όπως και μία πρώτη επεξεργασία προτάσεων για νέο διοικητικό κέντρο από τις υπηρεσίες του Δήμου.
«Επιτυχία» χαρακτήρισε την παραχώρηση του κτιρίου ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίησή του.
Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε να έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης θεώρησε λανθασμένη την επιλογή να μετατραπεί σε δημαρχείο.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας ανέφερε ότι θα πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο το Πανεπιστήμιο.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας σημείωσε ότι η παραχώρηση του κτιρίου είναι πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη.
«Η κατάσταση που είχε περιέλθει το κτίριο αποτελούσε προσβολή για την πόλη. Πρόκειται για μία αναμφισβήτητη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής. Δεν χρειάζεται να ερίζουμε για την αξιοποίησή του. Μέσα από την συζήτηση θα καταλήξουμε στην καλύτερη απόφαση. Η παράταξή μας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Λαϊκή Αγορά αποτελεί την ιδανικότερη λύση για το δημαρχείο», ανέφερε ο κ. Γκόντας.
Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας θεώρησε πολύ σημαντική εξέλιξη την παραχώρηση του κτιρίου και συμπλήρωσε πως μέσα από τον διάλογο θα βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για την πόλη.