Τα Γιάννενα... πλημμύρισαν από τους δρομείς του Γύρου Λίμνης!

on .

GYROS LIMNHS STAMOYLHS 19 9 21

• Ένα κατεξοχήν αθλητικό διήμερο ήταν αυτό που πέρασε για τα Γιάννενα, κυρίως λόγω της διοργάνωσης του 15ου Γύρου Λίμνης στους αγώνες του οποίου έλαβαν μέρος εκατοντάδες δρομείς από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του δρομικού κινήματος.
Χάρη στο Ioannina Lake Run η πόλη γέμισε κόσμο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους ντόπιους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ αξιοσημείωτο ήταν επίσης το γεγονός

ότι μέσω της διοργάνωσης στάλθηκε μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνδυασμό με το πνευμονολογικό συνέδριο που επίσης διεξήχθη στα Γιάννενα τις προηγούμενες ημέρες.

Oι πρώτοι νικητές
Νικητής στον Γύρο Λίμνης 30 χλμ. ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου, που κάλυψε την απόσταση σε 1:41.08, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας του Μεσσηνιακού σε 1:43.19 και τρίτος ο παλιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης της Chios Running με 1:44.55. Στις γυναίκες, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έκοψε πρώτη το νήμα σε 1:56.51, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το Ioannina Lake Run. Δεύτερη ήταν η Βασιλική Κωνσταντοπούλου της Stoikos Running Team με 1:59.35 και τρίτη η Χριστίνα Κατζουράκη με 2:00.30.
Την εκκίνηση στα δύο blocks δρομέων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Αριστείδης Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης. Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και η εκπρόσωπος της Βίκος Α.Ε. Έλενα Χρυσοβιτσινού, οι οποίοι στεφάνωσαν τους νικητές και με κότινους ελιάς. Ακολούθησε η απονομή των χρηματικών επάθλων που έχει αθλοθετήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Τις επιταγές παρέδωσαν ο Πρόεδρός της Κώστας Ζωνίδης και ο επόπτης ελέγχου Βασίλης Κολιός.
Το Σάββατο στο νήμα κρίθηκε ο αγώνας των 5 χλμ. που άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του Ioannina Lake Run. Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 14.32, αφήνοντας πίσω του τους Γιώργο Σταμούλη, που τερμάτισε τρία δευτερόλεπτα πιο αργά, και Κωνσταντίνο Πασπαλιάρη, με τον οποίο η διαφορά ήταν επτά δευτερόλεπτα. Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ευγενία Παπαδημάτου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου σε 17.13. Στη 2η θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Περιστερά του Γ.Σ. Αμαρουσίου σε 19.16 και τρίτη ήταν η Ζωή Μπέτα της Stoikos Running Team με χρόνο 19.26.
Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Νίκος Σταμούλης με χρόνο 30.43. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Δασκάλας σε 32.13 και στην 3η θέση ο Ηλίας Καραμπούλας με χρόνο 32.26. Στην κατηγορία των γυναικών, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελένη Νικολοπούλου σε χρόνο 39.25, δεύτερη ήταν η Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 40.35 και τρίτη η Μαρία Καβουρίδου με χρόνο 44.05.

Ένας υπεραθλητής...
Στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος του Ioannina Lake Run την παράσταση έκλεψε ο αμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος ελληνικής καταγωγής Ντιν Καρνάζης, ένας από τους διασημότερους υπεραθλητές του κόσμου.
Ο Ντιν Καρνάζης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας εκπομπής προπόνησης και ανάμεσα στα μέρη που επέλεξε να τρέξει, ήταν και τα Γιάννενα, κάνοντας το 10άρι του Γύρου Λίμνης. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του τιμήθηκε από το Ioannina Lake Run, παραλαμβάνοντας ένα αναμνηστικό από τα χέρια του διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Σπυριούνη και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγνή Δρίμτζια.

Οι βραβεύσεις
Η τελετή έναρξης του Γύρου Λίμνης έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Με αφορμή την επετειακή διοργάνωση των 15 χρόνων ο διευθυντής της διοργάνωσης Ηλίας Σπυριούνης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγνή Δρίμτζια και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αποστόλης Τζελέτας, ξετύλιξαν το κουβάρι του Γύρου Λίμνης, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από την πρώτη διοργάνωση, αλλά και σταθμούς από τη μετέπειτα πορεία του.
Η πιο ξεχωριστή στιγμή της τελετής ήταν αυτή των ειδικών βραβεύσεων. Πρώτος τιμήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος, o οποίος, όπως είπε, έχει τρέξει και ο ίδιος τρεις φορές τον Γύρο Λίμνης. Το «παρών» στην τελετή δεν μπόρεσε να δώσει ο τρίτος Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στο αγώνισμα της άρσης βαρών σε πάγκο Δημήτρης Μπακοχρήστος, ωστόσο παρούσα ήταν η Ανθή Λιάγκου, που κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F33, στη δεύτερη Παραολυμπιάδα που συμμετείχε, όπως και ο προπονητής της Σταύρος Στραγάλης, οι οποίοι παρέλαβαν το βραβείο από τη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στο Λιλιάνο της Ιταλίας τιμήθηκε η αθλήτρια του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Έφη Λάμπρου. Επίσης, βραβεύτηκαν ο Σπύρος Ζαγάρης, πρ. δήμαρχος Μαραθώνος, Πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου, η Μαρία Πολύζου, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς, ο ιδρυτής του www.RunningNews.gr και πρωταθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης, οι Ηλίας και Δημήτρης Γκαρτζονίκας, που ήταν για τρία χρόνια επιτελικά μέλη της οικογένειας του Γύρου Λίμνης και ο κορυφαίος αθλητικός φωτορεπόρτερ Άγγελος Ζυμάρας.

Μήνυμα για εμβολιασμό
Στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων υπήρξε και η απονομή ενός αναμνηστικού στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον αν. καθηγητή Παθολογίας Βασίλειο Τσιμιχόδημο και την αν. καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ευαγγελία Ντζάνη, που βοήθησαν στη σύνταξη του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Αγώνα.
Χαιρετισμό έκαναν, τέλος, η πνευμονολόγος, επιμελήτρια Α’ Αθηνά Γόγαλη, ως εκπρόσωπος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Μάτα Τσικρικά, στο πλαίσιο της σύμπραξης της Πνευμονολογικής Κλινικής με το Ioannina Lake Run για τη διάδοση του μηνύματος «Τρέχουμε για τον εμβολιασμό - Run4Vax».