«Σέρνονται» οι γραμμές Ίντερνετ στα Γιάννενα!

on .

INTERNET MODEM

• Είτε μένει κανείς σε περιφερειακή γειτονιά των Ιωαννίνων είτε στο κέντρο της πόλης το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει! Ο ταχύτητες του Ίντερνετ είναι χαμηλές και η σύνδεση συσκευών στο διαδίκτυο διακόπτεται συνεχώς, ειδικά σε συγκεκριμένες ώρες και κυρίως όταν τριγύρω υπάρχουν πολλοί εν ενεργεία χρήστες!

Κι αυτό παρά τα απανωτά σκαψίματα στους δρόμους με την ταλαιπωρία που αυτά προκάλεσαν στους πολίτες προκειμένου να περάσουν οπτικές ίνες και σύγχρονες γραμμές που, υποτίθεται, θα έκαναν πιο γρήγορη τη μετάδοση δεδομένων και θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τους πελάτες των εταιριών παροχής τους.
Συνεχείς διακοπές
Εδώ και αρκετούς μήνες έχει επεκταθεί η εμπορική διάθεση των συνδέσεων VDSL και εκτός του κέντρου των Ιωαννίνων. Τα προβλήματα όμως παραμένουν πολλά για όσους διαθέτουν Ίντερνετ, με κυριότερο το γεγονός ότι οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που διαφημίζουν οι πάροχοι, ενώ συχνά η σύνδεση διακόπτεται για τους χρήστες, κοινώς «τους πετάει έξω»!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «typos – i» σε σχετικό δημοσίευμα του Γιώργου Τσαντίκου, σε πολλές γειτονιές της πόλης όπως τα Ζευγάρια, η Κιάφα, η Καραβατιά, η Βηλαρά, η περιοχή της Λεωφόρου Δωδώνης κ.α. οι συνδέσεις VDSL, κατά κύριο λόγο αυτές με ταχύτητα 100 Mbps αλλά και παλιότερες ADSL, κάνουν συνεχείς διακοπές, οι οποίες ενδέχεται να διαρκέσουν λίγα δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να είναι και… μόνιμες, τουλάχιστον μέχρι να επανεκκινήσει η γραμμή.
«Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για νέες συνδέσεις και το εξοργιστικό ότι οι εταιρίες αδυνατούν, όχι μόνο να διορθώσουν τα προβλήματα, αλλά και να δώσουν μια επαρκή και πειστική εξήγηση για τις αιτίες των βλαβών. Παραπέμπουν συνήθως στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ τους απαντάει ότι το πρόβλημα λύθηκε ή ότι δεν εντοπίστηκε πρόβλημα, οι πάροχοι απαντούν στους πελάτες με αυτοματοποιημένο συνήθως τρόπο (μηνύματα SMS ή viber κ.λπ.) ότι η υπόθεση «έκλεισε επιτυχώς», μέχρι το επόμενο σερί διακοπών», αναφέρει χαρακτηριστικά το «typos – i».
Σοβαρό πρόβλημα
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το ποσοστό του πληθυσμού και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που χρησιμοποιεί σήμερα σε καθημερινή βάση το διαδίκτυο για την εργασία του, για ενημέρωση, ψυχαγωγία κλπ. έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια.
Το μέγεθός του αποκαλύφθηκε εξάλλου με την καθιέρωση της τηλεκπαίδευσης πέρυσι στα σχολεία λόγω της πανδημίας, όταν εκατοντάδες μαθητές «δεινοπάθησαν» παρακολουθώντας μαθήματα εξαιτίας των συνεχών διακοπών στις υπερφορτωμένες συνδέσεις. Ωστόσο και το καλοκαίρι που μας πέρασε, που δεν υπήρχε τηλεκπαίδευση, τα προβλήματα με τις γραμμές του Ίντερνετ παρέμειναν και μαζί τους και η ταλαιπωρία των χρηστών που αγανακτούν και διαμαρτύρονται.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ