Δεκάδες στειρώσεις έκανε ο Δήμος σε αδέσποτα ζώα

on .

SKYLIA ADESPOTA KATASTHMA 8 1 21

• Σημαντική υπόθεση για τα Γιάννενα είναι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στην πόλη αλλά και η ομαλή συμβίωση όσων παραμείνουν σ’ αυτήν με τους δημότες, καθώς δεν λείπουν τα περιστατικά επιθέσεων και τραυματισμών πολιτών.
Βασικό «όπλο» του Δήμου για να το πετύχει αυτό είναι οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών, το πρόγραμμα των οποίων συνεχίζεται κανονικά. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Νίκος Τσόλης, οι στειρώσεις τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στις 43 και θα συνεχιστούν τον προσεχή μήνα στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε καλή κατάσταση
Το κυνοκομείο του Δήμου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός για το οποίο ο Ν. Τσόλης ευχαρίστησε την κτηνιατρική ομάδα και την κτηνίατρο του Δήμου που διαχειρίζονται τον τομέα των στειρώσεων, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει. Τέλος, ευχαρίστησε τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους ευαισθητοποιημένους σε θέματα φιλοζωίας συμπολίτες για την άψογη συνεργασία σε ένα θέμα δύσκολο, πλην όμως διαχειρίσιμο όταν υπάρχει η αλληλοκατανόηση και η καλή θέληση.

Τίμησαν την Ντ. Ζήκου
Στο μεταξύ, το όνομα της Ντίνας Ζήκου δόθηκε σε μία από τις πτέρυγες του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, σε υλοποίηση απόφασης που είχε λάβει η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων.
Η Ντίνα Ζήκου ήταν διπλωματούχος μηχανικός του Δήμου και πέραν των άλλων διακρίθηκε για την προσφορά της στο καταφύγιο και τα αδέσποτα της περιοχής. Τρία χρόνια από τον θάνατό της λοιπόν ο Δήμος τιμά τη μνήμη της θυμίζοντας σε όλους ότι η φιλοζωία αντιπροσωπεύει το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτισμού της σύγχρονης κοινωνίας. Όπως ανακοίνωσε δε χθες, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της.

Σκότωσε σκυλί...
Μία περίεργη καταγγελία είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Φιλοζωική οργάνωσης στα Γιάννενα ανέφερε πως άνδρας σκότωσε τον σκύλο της ανιψιάς του και μάλιστα μπροστά της.
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action», ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι συγγενικού προσώπου και σκότωσε το σκυλάκι που είχε το κορίτσι που διέμενε εκεί. «Χωρίς κανέναν λόγο, και χωρίς κανένα προηγούμενο, κινήθηκε προς την μεριά που κάθονταν ο Groovy και άρχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές παντού», αναφέρει η οργάνωση.
Ο δράστης είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για ανάλογη περίπτωση και στο παρελθόν, καθώς έκανε ακριβώς το ίδιο, στον σκύλο του γείτονά του.