Tα ΑΕΙ σε στάση αναμονής για τα πρωτόκολλα λειτουργίας!

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON 12 9 2021

• Τα μεν σχολεία όλων των επιπέδων ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα, όμως τα Πανεπιστήμια έχουν δρόμο ακόμα, αφού η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου.
Ωστόσο και στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση όλοι τελούν εν αναμονή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς το νέο έτος θα ξεκινήσει με φυσική παρουσία φοιτητών στα αμφιθέατρα, τις κλινικές και τα εργαστήρια. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια κάθε ίδρυμα θα πρέπει να μεριμνήσει για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το Πανεπ. Ιωαννίνων
Στάση αναμονής τηρεί και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη να επισημαίνει ότι ο έλεγχος φοιτητών και προσωπικού πρέπει να γίνεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σε δηλώσεις του στο «Έθνος» ο κ. Αλμπάνης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Εμείς θεωρούμε ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι ευθύνη των τμημάτων και ο επιβλέπων καθηγητής θα μπορεί να έχει τη συνδρομή άλλων μελών του πανεπιστημίου (κυρίως ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) στο έλεγχο».
Σημαντικό ζήτημα είναι και το πώς θα λειτουργεί η αίθουσα, με τον Πρύτανη να σημειώνει ότι «περιμένουμε από την Επιτροπή Υγείας του υπουργείου Υγείας ακριβώς ποια θα είναι τα πρωτόκολλα. Έχουμε προχωρήσει σε σχετική προμήθεια των υλικών που απαιτούνται (απολυμαντικά κτλ.) και έχουμε κάνει και ένα πρωτόκολλο για το πώς θα συμπεριφερόμαστε και πώς θα γίνεται η διαχείριση των όποιων προβλημάτων εμφανιστούν».
Εμβολιαστική γραμμή
Στο μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λειτουργεί ήδη εμβολιαστική γραμμή για φοιτητές και εργαζομένους του Πανεπιστημίου. Οι Πρυτανικές Αρχές είχαν ζητήσει εδώ και καιρό τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη, κάτι που η συγκεκριμένη γραμμή προφανώς καλύπτει. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν αντίστοιχες γραμμές και για τα τμήματα στην Άρτα και την Πρέβεζα. Δια ζώσης πραγματοποιούνται οι εξετάσεις της εξεταστικής Σεπτεμβρίου στα τμήματα Φυσικής και Χημείας χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει ιδιαίτερα θέματα.