238 παραβάσεις σε μία ημέρα στους δρόμους της Ηπείρου!

on .

TROXONOMOI KLHSH ELEGXOS

• Στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου πραγματοποιούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο καταγράφηκε αύξηση τροχαίων και κατ’ επέκταση θυμάτων. Μάλιστα, η διαφορά σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο είναι αισθητή!
Σύμφωνα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση, «οι έλεγχοι πραγματοποιούνται για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων».

Πολλές παραβάσεις
Εκείνο που διαπιστώνεται είναι η υψηλή παραβατικότητα με τα νούμερα που δόθηκαν στη δημοσιότητα να είναι αψευδής μάρτυρας.
Συγκεκριμένα, προχθές διενεργήθηκαν στην Ήπειρο συνολικά 586 έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 238 παραβάσεις! Οι περισσότερες, 56, ήταν για υπερβολική ταχύτητα, πρακτική που διαχρονικά οδηγεί στην πρόκληση των περισσότερων τροχαίων ατυχημάτων όπως έχει αποδειχθεί.
Ακολουθούν 37 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ή προστατευτικού κράνους, και 17 για στέρηση απαιτούμενων εγγράφων (δίπλωμα/άδεια/ασφάλεια/Κ.Τ.Ε.Ο.).
Κατά τα άλλα, οκτώ οδηγοί βρέθηκαν να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τέσσερις εντοπίστηκαν να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα και δύο να παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη.
«Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή και υπόθεση όλων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.