Ποιοι και γιατί δηλώνουν τώρα παλιά κρούσματα;

on .

KORONOIOS TEST 4

• Προβληματισμό προκαλούν περιστατικά κρουσμάτων που φέρεται να νόσησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά δηλώνονται τώρα (χωρίς να προσμετρώνται στους ημερήσιους πίνακες του ΕΟΔΥ), προφανώς για να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό νόσησης, που μπορεί να τους απαλλάξει από τον εμβολιασμό. 

Το θέμα αναδεικνύει το «epiruspost.gr» και σίγουρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να το διερευνήσουν σε βάθος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα «μία νέα «τρύπα» έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στο σύστημα δήλωσης κρουσμάτων Covid-19 με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα κυρίως σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά εργαστήρια να δηλώσουν κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί πριν από μέρες ακόμη και από μήνες! Τα κρούσματα αυτά δεν προσμετρώνται στους ημερήσιους πίνακες και προφανώς δεν μπαίνουν στην διαδικασία της καραντίνας και της ιχνηλάτησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο Νομό Ιωαννίνων τις τελευταίες ημέρες έχουν δηλωθεί πάνω από σαράντα κρούσματα που φέρεται να νόσησαν το προηγούμενο διάστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η νόσηση αφορά στον περασμένο Μάιο! Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δηλώθηκαν στον χρόνο που έπρεπε ώστε να ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και «αποκαλύπτονται» μέρες αλλά και μήνες αργότερα.
Σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για ανθρώπους που πραγματικά νόσησαν το επίμαχο χρονικό διάστημα ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όσοι δηλώνονται με καθυστέρηση ακόμη και τριμήνου εξασφαλίζουν το πιστοποιητικό νόσησης σε μία περίοδο που τους απαλλάσσει από τον εμβολιασμό και σε ορισμένες περιπτώσεις και την υποχρεωτικότητα. Η ευθύνη για ότι συμβαίνει ανήκει αποκλειστικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας που άγνωστο για ποιους λόγους παρέχουν αυτή την δυνατότητα, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι και τα μέσα καλοκαιριού».