Ικανοποίηση ΕΚΙ για την εκδήλωση αλληλεγγύης

on .

EKI EKDHLOSH 

• Tην ικανοποίησή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από κάθε κλάδο στην προχθεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης που φιλοξενήθηκε στην Κεντρική Πλατεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι διοικήσεις των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου πρέπει τώρα με σχέδιο και μεθοδικότητα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που αναδεικνύονται, να ενισχυθεί η οργάνωση σε κάθε χώρος δουλειάς, να ανατραπεί στην πράξη η άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο εκφοβισμός των εργαζομένων από τις δυνάμεις της εργοδοσίας με τη στήριξη των κυβερνήσεών της, μόνο μέσα από μαχητικά ταξικά προσανατολισμένα σωματεία μπορεί να αντιμετωπιστεί». Το ΕΚΙ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των μουσικών της περιοχής μας, που συμμετείχαν στην προχθεσινή εκδήλωση.

Όπως αναφέρει, «οι τρεις γενιές μουσικών της ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής που παρέλασαν από την εξέδρα της εκδήλωσης αλληλεγγύης, πήραν την σκυτάλη από τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Σταυρού Καψάλη στον αγώνα να διατηρηθεί ζωντανή η λαϊκή παράδοση της Ηπείρου σε πείσμα όλων όσων αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως εισπράξεις στα σεντούκια του τουριστικού κεφαλαίου».