Δήμος Δωδώνης κατά ΑΑΔΕ για μετατάξεις υπαλλήλων!

on .

NTAKALETSHS XRHSTOS

• Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, με τους μικρότερους ΟΤΑ να βρίσκονται σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση, καθώς υποχρεώνονται να λειτουργούν βασιζόμενοι στο εντελώς απαραίτητο προσωπικό.
Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για απώλειες, αλλά αντιθέτως, η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, κυρίως με εξειδικευμένα στελέχη, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης σε επιστολή του προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή. Αφορμή για την επιστολή η απόφαση του δεύτερου για τη μετάταξη στο Τελωνείο Ιωαννίνων δύο υπαλλήλων του Δήμου.

Μονομερείς αποφάσεις
Την ανάκληση της απόφασης που στερεί τον Δήμο Δωδώνης από δύο υπαλλήλους του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ζητάει ο Χρ. Ντακαλέτσης από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.
Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για μονομερείς αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν με βάση το δικαίωμα που δίνουν στον Γ. Πιτσιλή ειδικές διατάξεις, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης, ισχύουσας γενικής ή ειδικής διάταξης.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, «η απομάκρυνση των δύο υπαλλήλων από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης θα πλήξει καίρια την ικανότητα του Δήμου μας να εξυπηρετεί τους δημότες του, θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη και θα ματαιώσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια επιβίωσης του ίδιου του Δήμου, καθώς οι δύο υπάλληλοι υπηρετούν σε καταλυτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας πόστα».
Παράλληλα, κάνει γνωστό πως με τους προς μετάταξη και προς συνταξιοδότηση υπάλληλους, το δυναμικό του Δήμου θα συρρικνωθεί ως το τέλος του 2021 στο 30% του νυν συνόλου, ειδικά δε για την ειδικότητα των προς μετάταξη στο Τελωνείο Ιωαννίνων υπαλλήλων, θα μείνει να υπηρετεί στο Δήμο Δωδώνης η προϊσταμένη και ένας ακόμα υπάλληλος!
Ο κ. Ντακαλέτσης καταλήγοντας, κάνει σαφές προς το Διοικητή της ΑΑΔΕ πως προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ακύρωση των δύο μετατάξεων και την παραμονή των υπαλλήλων στο Δήμο Δωδώνης.

Πώς θα λειτουργήσει...
Σε δήλωσή του, τέλος, ο Δήμαρχος Δωδώνης τονίζει: «Την ώρα που τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού μάχονται για να ενισχυθούν οι Δήμοι με προσωπικό, είτε μέσω της κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις, έρχονται ειδικές διατάξεις για να ανατρέψουν ή να υποσκάψουν τον αγώνα αυτόν. Η απόφαση για τη μετάταξη των δύο υπαλλήλων του Δήμου μας, είναι μια από τις πολλές, συνηθισμένες ενέργειες του κεντρικού κράτους περαιτέρω αποψίλωσης των υπηρεσιών των Δήμων μας από προσωπικό που απαξιώνουν κι άλλο το ρόλο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας. Συνιστά μια πράξη που οδηγεί στην ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας του Δήμου Δωδώνης και σε επόμενη φάση, με την ολοκλήρωση και μιας σειράς συνταξιοδοτήσεων, σφραγίσματος του Δημαρχείου».
Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά και τους βουλευτές Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, Στ. Καλογιάννη και Μ. Τζούφη, προκειμένου να επικουρήσουν την προσπάθεια του Δήμου Δωδώνης να αποτρέψει την υλοποίηση των αποφάσεων μετάταξης.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ