Διακυμάνσεις στον αριθμό κρουσμάτων στην Ήπειροl

on .

SELF TEST COVID 19 

«Συγκρατημένα», αλλά σε επίπεδο άνω των 3.000 ήταν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 3.076, άλλοι 22 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 337. Καλύτερη από προηγούμενες ημέρες είναι και η εικόνα στην Ήπειρο, στην οποία ανακοινώθηκαν 63 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 28 στα Γιάννενα, τα 14 στη Θεσπρωτία, τα 11 στην Πρέβεζα και τα 10 στην Άρτα.
Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα κρούσματα μιας ημέρας, καθώς υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις, π.χ. προχθές στα Γιάννενα είχαν ανακοινωθεί 12, χθες 28. Η τάση που φαίνεται να διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα είναι μια σταθερή αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, το οποίοι έχει τη βάση του στην μείωση του αριθμού των παραθεριστών. Στις πόλεις της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας δεν διενεργούνται αναλύσεις των λυμάτων, οπότε δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για περαιτέρω – των επιβεβαιωμένων – κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς ασθενείς. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει στα Γιάννενα και με μεγάλο ενδιαφέρον οι τοπικές αρχές, υγειονομικές και μη, αναμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων της εβδομάδας που ολοκληρώνεται αύριο.
Αστυνομία σε δράση
Από την ερχόμενη εβδομάδα η «μάχη» κατά του κορωνοϊου «αναβαθμίζεται» αφού τίθεται σε ισχύ ο νόμος για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Παράλληλα όμως αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία, με ένα μικρό δείγμα να δίνεται με την δραστηριοποίηση των υπηρεσιών της προχθές Πέμπτη.
Συγκεκριμένα βεβαίωσε 33 συνολικά παραβάσεις στην Ήπειρο, εκ των οποίων οι 28 ήταν για μη χρήση μάσκας. Από αυτές τέσσερις αφορούν επιβάτες μεταφορικού μέσου, στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα. Δύο από αυτούς ήταν στην Άρτα και δύο στα Γιάννενα. Οι υπόλοιπες 24 παραβάσεις κατανέμονται σε Άρτα 1, Θεσπρωτία 4, Ιωάννινα 14, Πρέβεζα 5.
Υπεράριθμοι επιβάτες
Την Πέμπτη «έπεσε» και το πρώτο πρόστιμο για 3 υπεράριθμους επιβάτες σε μεταφορικό μέσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Το πρόστιμο και σε αυτή την περίπτωση είναι 300 ευρώ κατά κεφαλή.
Στην Άρτα βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις σε καφέ – μπαρ για μη ανάρτηση ανακοίνωσης του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού στον εσωτερικό του χώρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας,