«Χαστούκι» σε Συντονιστή – Πρόεδρο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης

on .

APOKENTROMENH

• Την αντίθεσή τους στο κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία «κατήγγειλε» την μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Η ανοιχτή επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, «αδειάζει» ολοκληρωτικά το Σύλλογο της Αποκεντρωμένης, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρός του Αντώνης Μαυράκος «παρέβλεψε αυθαίρετα ένα πάγιο αίτημα του Δασικού κλάδου για την απευθείας υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο φυσικό τους χώρο (ΥΠΕΝ), ώστε να τεθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης ενός σύγχρονου μηχανισμού Δασοπροστασίας, όπως απαιτεί η επιστήμη, η διεθνής εμπειρία και η κοινωνία». Της ανακοίνωσης του Συλλόγου είχαν προηγηθεί και δηλώσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη, που επίσης εξέφραζε την αντίθεσή του για την κυβερνητική απόφαση, την οποία επιχείρησε να προλάβει αφαιρώντας από τη Γενική Διεύθυνση Δασών τέσσερα οχήματα, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π.Λ.»
Οι Δασικοί Υπάλληλοι αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του, που θα πρέπει να περιορίζεται στο προσωπικό των υπηρεσιών που πλέον εκπροσωπεί, αλλά ταυτίζεται και με τις θέσεις του Συντονιστή που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές των εργαζομένων των Δασικών Υπηρεσιών που μέχρι πρόσφατα διοικούσε. Προσθέτουν ακόμη ότι οι απόψεις του Συλλόγου Εργαζομένων είναι αυθαίρετες και μάλλον προσωπικές, αφού όσο γνωρίζουμε το Δ.Σ. δεν συγκλήθηκε για τη σύνταξή τους». Τέλος ζητούν από τον Πρόεδρο Αντώνη Μαυράκο και τη Γεν. Γραμματέα Αναστασία Τζίμα να επανορθώσουν στα γραφόμενα της ανακοίνωσής του. Αξιοσημείωτη είναι και η προειδοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «να μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν γιατί υπάρχει και η ζιζακτονία».
Υπενθυμίζουμε ότι ο «Π.Λ.» στο φύλλο της Τετάρτης 25 Αυγούστου στηλίτευε τις θέσεις του Συντονιστή και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας- μεταξύ άλλων- ότι οι αντιδράσεις είναι καθυστερημένες που σε ένα βαθμό υπαγορεύονται από κομματικές σκοπιμότητες. Στην ανοιχτή επιστολή των Δασικών Υπαλλήλων Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά. Όμως είναι γενική η αίσθηση ότι υπάρχει και «κομματικός δάκτυλος» πίσω από τις τοποθετήσεις κατά της μεταφοράς των Δασικών Υπηρεσιών, που συναρτάται αφενός με το γεγονός ότι ο κ. Μιχελάκης ήταν επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ο δε Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μαυράκος είναι μέλος της 27μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.