Άρχισαν ξανά τα δρομολόγια μεταφοράς λαθρομεταναστών!

on .

PERIPOLIKO

• Παράλληλα με το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης του Μαυροματίου, φαίνεται να «άνοιξαν» και οι παράνομες διαβάσεις για την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας και τη διακίνησή τους στη συνέχεια στο εσωτερικό της χώρας.
Μια τέτοια «επιχείρηση» σταμάτησαν αστυνομικοί της Τροχαίας στην Ηγουμενίτσα χθες τα μεσάνυχτα, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο εκτός του οδηγού επέβαινε και συνοδηγός. Κατά τη διάρκειά του διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν και πέντε αλλοδαποί, ο ένας εκ των οποίων στο πορτ- μπαγκάζ! Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στην Ελλάδα από διάβαση στην περιοχή Σαγιάδας, όπου μετέβησαν οι δύο μεταφορείς, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ στην Ηγουμενίτσα, ώστε να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
Στη Θεσπρωτία χθες υπήρξε και άλλη μια σύλληψη Αλβανού για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Αυτή έγινε στην Κεστρίνη και όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που διενήργησαν στη συνέχεια Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου της Καστοριάς για ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Εξιχνίαση διαρρήξεων
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις που είχαν γίνει την περασμένη Δευτέρα σε χωριό της Άρτας, με το δράστη να είναι ένας ημεδαπός, ο οποίος από δύο αποθήκες που διέρρηξε διαδοχικά έκλεψε από τη μία γεωργικό μηχάνημα.
Σύλληψη για ναρκωτικά
Για κατοχή ναρκωτικών, επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια κατηγορείται ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Άρτας, Οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, όταν του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο πραγματοποίησε αλλαγή κατεύθυνσης αναπτύσσοντας ταχύτητα. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο περισυνέλλεξαν από το έδαφος συσκευασία ηρωίνης 3 γραμμαρίων την οποία είχε πετάξει για να μην την βρουν επάνω του οι αστυνομικοί.