«Πανηγυρικές» ανακοινώσεις του Δήμου για το πλύσιμο των υπόγειων κάδων!

on .

KATHARISMOS KADOI2

• Μια τυπική, υποχρεωτική και υπηρεσιακή διαδικασία, αυτή του πλυσίματος και της απολύμανσης των υπογειοποιημένων κάδων, βαπτίστηκε από το Δήμο Ιωαννιτών «ως παρέμβαση για μια καθαρή πόλη»!
Έσπευσε μάλιστα και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αριστείδης Παππάς, να κάνει δηλώσεις ότι «η επιχείρηση καθαριότητας των υπόγειων κάδων εκτός από την αισθητική της πλευρά αποτελεί και ένα ακόμη μέτρο υγειονομικής θωράκισης των δημοσίων χώρων».
Πρόκειται για την κλασική περίπτωση που ένας πολιτικός και μάλιστα αυτοδιοικητικός δεν πρέπει να μιλά για μια αυτονόητη παρέμβαση, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος τομέας είναι στο σύνολό του προβληματικός. Γιατί πέρα από τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις «για καθαρή πόλη», η εικόνα είναι τελείως διαφορετική στις περισσότερες συνοικίες από αυτή που υποστηρίζει με τη χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι παρεμβάσεις για μια καθαρή πόλη συνεχίζονται. Ιδιαίτερο βάρος την περίοδο αυτή δίνεται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, αλλά και σε όλη την έκταση του Δήμου, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και της αυξημένης επισκεψιμότητας».
Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται αντιληπτό από τους δημότες, οι οποίοι αντικρίζουν καθημερινά απορρίμματα να υπερχειλίζουν από τους κάδους, σκουπίδια να υπάρχουν και σε κεντρικούς δρόμους και γενικά να διαιωνίζεται μια κατάσταση διαφορετική από αυτή που θα ήθελαν και θέλουν οι κάτοικοι της πόλης.
Το Πάρκο Πυρσινέλλα
Χθες ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Πάρκου Πυρσινέλλα από την πυρκαγιά που προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή. «Αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του», τονίζει απόλυτα σωστά, μόνο που κι αυτό γίνεται με καθυστέρηση, χωρίς στο διάστημα που πέρασε να έχει λάβει προληπτικά μέτρα για αποτροπή πυρκαγιών και είναι ευτύχημα που γλίτωσε από την πρόσφατη πυρκαγιά. Μακάρι η ανακοίνωση αυτή τώρα να συνοδεύεται και με προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας «από όλους» και πρώτον το Δήμο.
Απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων
Κατά τα άλλα στις παρεμβάσεις για καθαρή πόλη, ο Δήμος περιλαμβάνει την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών από τα Καρδαμίτσια, αναφέροντας ότι «κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των δημοτών για δημιουργία μικρών χωματερών και τους καλεί να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών. Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας».
Τέλος ο Δήμος υπενθυμίζει ότι απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων και δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 2651075555).