Δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και όχι μόνο με τη Γαλλία

on .

proksenos

• Τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Sandrine Moushet δέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης με την οποία συζήτησε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τουρισμός και οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών στην Ήπειρο και η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με δεδομένο τη τεχνογνωσία που διαθέτει η Γαλλία.
Στο πλαίσιο αυτό- όπως εξήγησε ο Αλ. Καχριμάνης- η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Sial στο Παρίσι, επιδιώκοντας να ανοίξει ένα ευρύτερο παράθυρο προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων.
Η Γενική Πρόξενος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και τη νέα υποπρόξενο της Γαλλίας στα Ιωάννινα, την εκπαιδευτικό- Γαλλικής φιλολογίας κ. Δώρα Ζιαμπίρη.

Proksenos 2
Στο Δημαρχείο
Η Γενική Πρόξενο της Γαλλίας επισκέφθηκε και το δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Τη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, μεταξύ άλλων απασχόλησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.
«Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων και όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, μπορούμε να αναπτύξουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει ένα άνοιγμα της περιοχής μας στη γαλλική αγορά. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.
Την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας συνόδευσε η Ελένη Παγκρατίου - Αλεξάκη και η διάδοχός της Δώρα Ζιαμπίρη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η κα Μουσέ προσέφερε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί από τον τόπο καταγωγής της, το Beaujolais.